Despre noi

CINE SUNTEM?

Suntem o fundatie care are ca scop principal depistarea, tratarea si monitorizarea afectiunilor oftalmologice în mediul rural. Avem în vedere ajutorarea în principal a persoanelor defavorizate, cu acces limitat la servicii medicale specializate, prin consultatii, prescrierea si realizarea de ochelari, oferirea de medicamente si tratamente chirurgicale. Toate aceste servicii sunt oferite în mod GRATUIT.

 

Prof. SCHMITZER

Radiolog, întemeietor de scoala  de  radiologie, cel  care  a  înfiintat  Clinica  de  Radiologie a Spitalului  Coltea  din  Bucuresti  si  care si-a dedicat  întreaga  viata  tratarii  si  vindecarii diferitelor  forme  de cancer cu ajutorul radiatiilor Roentgen. Sediul  fundatiei se afla în cladirea în care s-a nascut si a trait Prof. Schmitzer, cladire care a fost renovata conform proiectului original din 1878.

 

Dr. SPERANTA SCHMITZER

Fundatia  este   condusa  de  Dr.  SPERANTA SCHMITZER, medic Primar oftalmolog, Doctor în  stiinte Medicale, sef de Lucrari la Facultatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, având la activ peste 12.000 de operatii. Fundatia dispune la sediul din Bucuresti de o sala de interventii chirurgicale ultramoderne, dotate cu aparatura de ultima generatie care permite efectuarea unui spectru foarte larg de interventii, de la cataracta si glaucom, pâna la operatii plastice oftalmologice: ptoze palpebrale, tumori ale pleoapelor, conjunctivei si orbitei s.a. Dr. Speranta Schmitzer este primul medic din România caruia i s-a conferit din partea Ministerului Sanatatii Competenta pentru operatii oftalmologice plastice si reconstructive. Fundatia mai dispune la sediu si de un cabinet  de  consultatii  si  un  cabinet  de  explorari  functionale, ambele dotate cu aparatura noua, ultramoderna. Pentru deplasarile în teren, Fundatia dispune de doua automobile de teren si o rulota dotat de asemenea cu aparatura moderna pentru investigatii oftalmologice si prescriere de ochelari. La fundatie activeaza permanent, în afara Dr. Schmitzer, doi medici specialisti oftalmologi, precum si alti medici cu contracte de colaborare pentru munca în teren. Finantarea Fundatiei este asigurata din venituri proprii, donatii si sponsorizari.