CE VREM SA FACEM?

Experienta anilor 2009 si 2010 ne-a determinat sa pregatim pentru 2011 si 2012 o noua campanie în judetele Galati si Vaslui, inclusiv activitati de informare a medicilor de familie. Vom organiza de asemenea în camine culturale din toate zonele celor doua judete prezentari de filme de educatie sanitara oftalmologica, cu prezentarea celor mai frecvente afectiuni oftalmologice, prevenirea si tratarea lor, concomitent cu difuzarea unor materiale tiparite special pentru acest proiect, în conditii grafice deosebite, cu prezentarea sponsorilor. Vom continua bineînteles consultatiile si prescrierea de ochelari, oferirea gratuita de medicamente si realizarea unor interventii chirurgicale. Estimam ca vor fi consultate peste 5000 de persoane, vor fi prescrise aproximativ 3000 de perechi de ochelari si vom încerca sa trtam chirurgical 40-50 de pacienti. Pe lânga rulota care sta la baza acestui proiect, dorim sa achizitionam si sa dotam cu aparatura oftalmologica si o auto-rulota, pentru a mari raza de actiune a fundatiei, prin posibilitatea deplasarii în cît mai multe zone si pentru a putea oferi medicilor si personalului care participa la acest proiect o cazare comoda, cât mai aproape de punctele în care se vor face consultatii, pentru o mai mare eficienta a activitatii lor.

Dorim de asemenea sa amenajam la Galati un spatiu cu bloc operator si sala de consultatii si investigatii oftalmologice pentru a putea trata cît mai multi pacienti din judetele limitrofe (Vaslui, Tulcea, Braila).

Concluziile stiintifice ale proiectului vor fi prezentate la Congresul National de Oftalmologie din octombrie 2011.